It Heidenskip
Tel 0514 - 523013
Mob. 06 - 20991563
E-mail: info@loonbedrijfbuma.nl

Home
Nieuws
Loonbedrijf
 • Bemesten
 • Zaaien
 • Gewasbescherming
 • Oogsten
 • Grondverzet
 • Sleufsilo en kavelpaden
 • Allerlei
 • Lasergestuurd afreien
 • Tuin & bestrating
  Verhuur & verkoop
  Contact

  Oogsten

  Maaien: Om het gras bij u te maaien hebben wij de beschikking over een Vicon tripple maaier. De maaiers zijn voorzien van een kneusinrichting en over een breed spreid installatie.  Om het gewas snel en schoon bij elkaar te harken hebben we een Claas zwadhark van 10 meter breed en een hydraulisch aangedreven Kuhn zwadhark met een werkbreedte van 8,5 meter. De zwadbreedte kan hydraulisch worden aangepast. Zodoende hebben we altijd de ideale wiers.  Hakselen: Claas 870 hakselaar in combinatie met grote silage wagens op brede 80 cm banden met gedwongen besturing en een 13 ton shovel op de kuil. Deze manier van kuilen geeft een hoge capaciteit en uitstekend ruwvoer. Op de hakselaar kunnen we verschillende toevoegmiddelen gebruiken.

   


  Opraapwagen: Ook kunt u ervoor kiezen om in te kuilen met de opraapwagen. We hebben daarvoor 2 Pottinger Jumbo opraapwagens ter beschikking. Hierbij wordt er aangereden met een zware trekker met kuilverdeler of met een grasvork. Ook kan de boer ervoor kiezen om zelf de kuil aan te rijden.  Balenpers: Ook hebben we nog de beschikking over twee Claas ronde balen persen met uitstekend snijwerk en zeer hoge persdichtheid, wat resulteert in perfecte balen. Indien gewenst kunnen we er ook voor zorgen dat de balen bij u thuis aan de bult worden gezet. Dit gebeurt met een trekker met balenklem plus twee balenwagens die op brede banden staan. Op al onze systemen kunnen we toevoegmiddelen gebruiken. Dit is meestal Ecosyl maar een ander granulaat kan net zo goed. Ook dit toevoegmiddel kan door ons worden geleverd.

  Mais en Gps oogst: Voor de oogst van gps kunnen we u van dienst zijn met een speciaal gps maaivoorzetstuk.  Dit maait de gps over een breedte van 5 meter en voert gelijk de hakselaar in. Op deze manier treden er geen verliezen op en het gewas komt schoon in de kuil.  Bij de oogst van mais gebruiken we onze rij-onafhankelijke Claas mais voorzetstuk met werkbreedte van 4,5 meter. Dit zijn 6 rijen op een zaaiafstand van 75 cm en 9 rijen op een zaaiafstand van 50 cm. Ook dit alles wordt naar de boerderij gebracht met onze silagewagens en eventueel op grotere afstand in combinatie met onze Pottinger Jumbo's. Hierna wordt alles weer goed aangereden door onze shovel.

  Loonbedrijf Gebr Buma

  Heidenskipsterdyk 40/A
  8724HX It Heidenskip

  E-mail: info@loonbedrijfbuma.nl
  Tel. 0514 523013

   Privacyverklaring.pdf.pdf Privacyverklaring

  2014 loonbedrijfbuma.nl - Makke troch Roelof Fopma.nl